Karcsst vacsork
2006.11.19. 17:04
Egszsgnk s alakunk rdekben rdemes a laktat eledeleket elfelejteni s a knny, rostds finomsgokat eltrbe helyezni. Klnsen igaz ez a vacsorkra, hiszen mint tudjuk amit 6 utn megesznk, mr nehezebben emsztdik.
hezni nem kell, a knny telek is kivlan megtlthetik a hasat, lnyegk abban rejlik, hogy az alapanyagokat a szervezet knnyebben feldolgozza, s nem a zsrraktrakban ktnek ki. Egynk ezrt minl tbb csirkehst, prolva, stve, grillezve, de persze nem rntva. Hozz sok friss, harsogs zldsget. Saltkat krelhatunk tonhalbl, babbl, olajbogybl, vagy brmilyen zldsgbl friss fszeres joghurtos dresszinggel, vagy kszthetnk prolt zldsges tsztasaltt hidegen. des vacsornak pedig ott a jl bevlt alma, klnfle sajtok s di vagy egyb magvak elegye.
Magyaros keverk
Kivl vacsora s reggeli alap a krztt. A j magyar tallmny lnyege a tr s tejfl elkevergetse… Ha mg egy kicsit „magyarostjuk” s pirospaprikval sznezzk, sokkal jobb lesz a hats. Mg kellemesebb, ha mindenfle zldsgeket - lehetleg klnbz szneket - vagdosunk aprra, s ezeket keverjk az telnkbe. Ha kihagyjuk a pirospaprikt, klnleges zt rhetnk el kaporral vagy snidlinggel is.
Inkbb vacsorra val a hagyms vltozat, de ekkor sem nlklzhet a pirospaprika. Van ahol a krztthz a tejfln s trn kvl vajat is kevernek, ezzel tve srbb az llagt. gy is finom, m ez a vltozat mr hizlalbb…
Varicik melegszendvicsre
Pestos szendvics Hozzvalk: egy veg pesto szsz, sonka, parmezn sajt, 1-2 db paradicsom, oregno rozsos zsmle vagy kifli Elkszts: A zsmlt vagy kiflit flbevgjuk, vkonyan megkenjk pesto szsszal. Erre szrunk kevs parmezn sajtot, rfektetjk a sonka szeletet, r egy-kt szelet paradicsomot, megszrjuk kevs oregnoval s mehet a stbe, amg a paradicsom a tetejn egy kis sznt nem kap.
Halas szendvics Hozzvalk: egy doboz konzerv tonhal, majonz, 1 citrom, 1 gerezd fokhagyma, s, bors, mozzarella, kenyr Elkszts: A tonhalat villval j alaposan sszenyomkodjuk, majd kevs majonzzel, pr csepp citromlvel s reszelt citrom hjval zestjk. Belekeverjk az sszezzott fokhagymt, szzuk, borsozzuk, krmesre keverjk. Kenyrre kenjk, mozzarella szeletekkel megrakjuk, s stben addig stjk, mg a mozzarella pirosodni nem kezd.
|